زحل یا کیوان، یا به باور رومیان اورانوس خدای کشاورزی، پدر زئوس (مشتری) و شوهر گایا (زمین). در زبان انگلیسی کلمه Saturday برگرفته از کلمهSaturn است.
در فاصله ای حدود 1.429.400.000 کیلومتر و یا 9.54 واحد نجومی دور تر از خورشید سیاره گازی زیبا با حلقه های اسرار آمیز ( دومین سیاره بزرگ) در گردش است که از گذشته ها شناخته شده بود. برای اولین بار گالیله در سال 1610 با استفاده از تلسکوپ ساخته خود اش تصویر عجیب و غریب سیاره را رصد نموده و از دیدن آن مات و مبهوت شد. او فکر می کرد که در حقیقت سه سیاره را دیده که یکی در داخل دیگر قرار دارند. نظارت های اولیه زحل به دلیل اینکه در زمان گردش برای ناظر زمینی گاه از لبه و گاهی هم از روبرو دیده میشود، بسیار مشکل و پیچیده به نظر میرسید، زیرا چهره زحل به علت جابجا شدن قطبین آن که باعث تغییر فصل ها می گردد، تغییر می کند.
در سال 1659 کریستیان هیگینز بصورت دقیق ساختار هندسی حلقه های زحل را آشکار ساخت. این حلقه ها در منظومه شمسی ما خاص و نادر بودند، اما در سال 1977 حلقه های ضعیف و کم رنگی بدور سیاره اورانوس و سپس بدور مشتری و نپتون نیز کشف گردید.
حلقه های زحل بسیار برجسته و در قسمت استوای سیاره پهن یا عریض تر است. جزئیات ابر های سطحی این سیاره که از زمین قابل رویت نمی باشند، تا زمان رسیدن ویجر ها مشخص نبود. در نیم کره جنوبی زحل لکه سرخ بیضی شکلی (شبیه چشم سرخ مشتری) دیده شده که مواد داخلی آن رنگ آبی را می بلعد و درخشش آن نسبت به رنگ آبی بیشتر است. هرگاه از زمین نگاه کنیم دو حلقه برجسته ( Aو B) و یک حلقه ضعیف یا کم نور (C) بدور زحل دیده می شود. خلاء یا فاصله میان حلقه های ( Aو B) را بنام شکاف یا منطقه کاسینی و خلاء کم نور در قسمت بیرونی حلقه (A) را بنام شکاف اینک می نامند.
تصاویر دریافتی از ویجر ها وجود چهار حلقه کم نور و ضعیف دیگر را بدور زحل نشان می دهد. در واقع حلقه های زحل برخلاف حلقه دیگر سیارات بسیار روشن، و نور را نسبت به سطح زحل بیشتر بازتاب می کنند.
دانشمندان کاسینی ( متخصصین پروژه سفینه فضایی کاسینی) برای اولین بار آبفشان های یخی را در قمر انسلادوس کشف کردند. تا قبل از آن، همه فکر می کردند که آبفشان ها محصول محتویات داخل حلقه E می باشند. سپس معلوم شد که محیط یا فضای مقناطیسی زحل وزن خود را با برون ریختن یا فوران ساختن موادی که بعدأ به پلازما تبدیل می شوند ( گازی حاوی ذرات الکتریکی) از انسلادوس از دست می دهد. اکنون دانشمندان تائید کردند؛ پلازما، ابر حلقه ای شکلی را به دور زحل ایجاد می کند که این حلقه سپس توسط حلقه A ربوده می شود و در واقع حلقه A به صورت یک اسنفج، پلازما را جذب می کند. ادامه مطلب در اینجا.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر