ناتو قول داده است در مورد حمله هوایی به دو تانکر نفتکش ربوده شده توسط طالبان که بیش از نود کشته به جا گذاشت، به طور کامل تحقیق کند.
این حمله بامداد روز جمعه 13 سنبله/شهریور (4 سپتامبر) در ولایت قندوز در شمال افغانستان انجام شد و به گفته مقامات ناتو گروه بزرگی از شورشیان در آن کشته شدند.
نیروهای ناتو با انتشار اعلامیه ای گفته اند پس از آن که از مقامهای محلی گزارشی مبنی بر ربوده شدن این تانکرها توسط طالبان دریافت کردند، یک فرمانده ناتو دستور بمباران آنها را صادر کرد.
بر اساس این اعلامیه، طالبان این تانکرها را شامگاه روز پنجشنبه، ۱۲ سنبله/شهریور ربودند و عملیات بمباران بامداد امروز انجام شد. مقامهای محلی گفته اند که این تانکرها در منطقه "علی آباد" ولایت قندوز ربوده شده بود.
ناتو اگرچه شمار دقیق افراد کشته شده در این بمباران را مشخص نکرده، اما پذیرفته است که افراد غیرنظامی هم در میان کشته شدگان هستند. ناتو افزوده که تحقیقات مشترک را با مقامهای افغان در باره تلفات غیرنظامی این حادثه آغاز کرده است.
اما محمد عمر، والی قندوز به بی بی سی گفت که در این حادثه ۵۰ تا ۶۰ تن کشته و ۳۰ نفر دیگر زخمی شده اند. به گفته او، یک فرمانده "مشهور" طالبان به نام قاری عبدالرحمان، که به گفته آقای عمر، مسئول سازماندهی ربودن این تانکرها بود هم در میان کشته شدگان است.
آقای عمر همچنین گفت چهار فرد چچنی هم در این میان کشته شده اند. به گفته او ۴۵ تن از کشته شدگان این حادثه وابسته به گروه طالبان هستند.
والی قندوز افزود که طالبان رانندگان تانکرها را کشته اند و در حال حاضر اجساد این رانندگان در بیمارستان شهر قندوز منتقل شده است.
او گفت این تانکرها شخصی بودند، اما هنوز مشخص نیست که نفتی که آنها حمل می کردند هم شخصی بوده یا متعلق به نهادهای نظامی بوده است.
قندوز شاهد بیشترین موارد ناامنی در شمال افغانستان بوده است. طالبان در برخی از مناطق این ولایت نفوذ قابل ملاحظه ای دارند.
بر اساس یک خبر دیگر، یک انفجار انتحاری در ولایت جنوب غربی نیمروز دست کم سه محافظ یک شرکت امنیتی خصوصی را کشته است.
عبدالجبار پردلی، فرمانده پلیس نیمروز، به بی بی سی گفت در این انفجار، فرد بمبگذار موتر/خودرو بمبگذاری شده خود را در نزدیکی یک کاروان محافظان این شرکت امنیتی در ولسوالی/فرمانداری دلارام منفجر کرد.
ولایت نیمروز پیش از این هم شاهد انفجارهای متعدد انتحاری بوده است. سال گذشته خورشیدی چندین انفجار انتحاری در این ولایت روی داده بود.
شاهراه زرنج-دلارام در ولایت نیمروز، این ولایت را با استان سیستان و بلوچستان ایران وصل می کند و راه افغانستان را به آبهای خلیج فارس باز می کند.
از این راه به عنوان یکی از راه های جایگزین راه بندر کراچی در پاکستان برای افغانستان یاد می شود. دولت هند در ساختن شاهراه زرنج-دلارام نقش عمده ای داشته است.
دفاع نخست وزیر بریتانیا از مداخله نظامی این کشور در جنگ افغانستان
در تحولی دیگر، گوردون براون، نخست وزیر بریتانیا از مداخله نظامی این کشور در جنگ افغانستان دفاع کرده و گفته است نباید به القاعده اجازه داد حملات تروریستی را در این کشور طراحی و اجرا کند.
گوردون براون در یک سخنرانی در لندن در باره سیاست بریتانیا، گفت ارتش و پلیس افغانستان برای تامین امنیت آمادگی ندارند و هنگامی که آنان این آمادگی را پیدا کردند، نیروهای بریتانیایی باز خواهند گشت.
آقای براون برنامه ای را اعلام کرد که ناظر بر همکاری نزدیک تر با نیروهای افغانستان و تسریع در آموزش آنان بود.
پیشتر، رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا از استراتژی جدید باراک اوباما در مورد افغانستان حمایت کرده بود.
این استراتژی بر محافظت از مردم افغانستان در برابر طالبان تمرکز می کند.
آقای گیتس گفت هنوز فرصت کافی برای موثر واقع شدن این سیاست، نبوده است ولی آمریکا اکنون منابع کافی برای اجرای این استراتژی را دارد.
منبع: بی بی سی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر