Pages
چهارشنبه، آذر ۰۹، ۱۳۹۰
چهارشنبه، آذر ۰۲، ۱۳۹۰
پارادوکس آزادی زن ازمصرتا افغانستان
علیا ماجده المهدی: پس از اینکه عکسم از روی فیس بوک حذف شد، یکی از دوستان مذکرم ازمن پرسید: آیا میتوانم عکست راروی توییترمنتشر کنم یا نه؟ من پذیرفتم چرا که اززن بودن خود شرمنده نیستم، آن هم درجامعه ای که زنان درآن چیزی نیستند جزابژههای جنسی که هرروز مورد آزارو اذیت مردانی قرار می گیرند که هیچ چیز راجع به سکس واهمیت زن نمی دانند. این عکس برای من نوعی "بیان بودن" است. من بدن انسان را بهترین فضای بازنمایی هنری این موضوع میبینم. من عکس را شخصاً با استفاده از تایمر دوربینم گرفتم. رنگهای قوی قرمز و مشکی روی من تاثیرگذار بودند.
من می خواهم متفاوت باشم. عاشق زندگی ام و بیش از هر چیزی عاشق هنر، عکاسی و بیان اندیشه های خود از طریق نوشتن هستم. به همین خاطر بود که در رشته مطالعات رسانهها درس خواندم و امیدوارم بتوانم به جهان تلویزیون راه پیدا کنم تا از آن طریق بتوانم حقیقت را به نمایش بگذارم. در برابر دروغ های بی شماری که هر روز در این جهان بار آن را بر دوش میکشیم، من تصور نمی کنم که تنها راه بچه دار شدن و ازدواج باشد، من فقط به عشق باور دارم.
آخرین بار ۲۴ ساعت پیش با آنها حرف زدم. مایلند که از من حمایت کنند و به من نزدیک تر شوند؛ خصوصا پس از انتشار عکسها، اما هنوز هم "کریم" را متهم می دانند که من را شست وشوی مغزی داده است. اما او تمام مدت از من حمایت کرده است. من چندماه پیش به خاطر این که والدینم سعی کردند زندگی ام را از طریق عدم پرداخت شهریه دانشگاهم کنترل کنند، از "ای یوسی" دانشگاه آمریکایی قاهره اخراج شدم.
سوال: نظرشما راجع به آزمایش اجباری باکره گی چیست که ارتش مصر از دهها دختری میگیرد که در میدان تحریربازداشت شده اند؟
سوال: وضعیت زنان را در "مصر جدید" چطور می بینی و آیا اگر انقلاب به موفقیت نرسد کشورت را ترک می کنی؟
من ابداً نسبت به انقلاب مثبت فکر نمی کنم تا زمانی که شاهد فوران یک انقلاب اجتماعی نباشیم. زنان زیر سایه اسلام تنها ابژههایی برای استفاده خانگیاند، اما من جایی نمی روم و تا آخر علیه تبعیضها خواهم جنگید. زنان بسیاری حجاب به سر می کنند تنها به خاطر فرار از آزار و اذیت هنگام راه رفتن در خیابانها. من از این متنفرم که جامعه به روی همجنس گرایان برچسب غیرعادی میگذارد. تفاوت که غیر عادی نیست!
سهشنبه، آبان ۱۷، ۱۳۹۰
وبلاگ نویسی حقوق بشری و مولتی مدیا
در این دوره آموزشی، بیست خانم خبرنگار و یا علاقه مند به رشته خبرنگاری با گرایش موضوعات حقوق بشری، قادر به یادگیری وبلاگ نویسی، عکاسی خبری، ادیت صدا و عکس، فن نویسنده گی و آشنایی با حقوق سیاسی خواهند شد.
هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی، توانمند سازی بانوان با استفاده از ابزار های رسانه ای است تا با استفاده از این ابزارها، بتوانند به خبررسانی موضوعات حقوق بشری مرتبط با زنان، بپردازند. شناسایی مشکلات مرتبط با زنان و نشر این مشکلات، تا حدودی قادر خواهد بود که با ریشه یابی مشکلات به یافتن راه حل هایی برای از میان بردن آن ها و بهبود وضعیت زنان، منتهی شود.
نظر به دوران جنگ هاي داخلي و سال هاي حكم روايي طالبان در افغانستان، وضعيت حقوق بشری زنان، در سايه حمايت هاي سازمان هاي خارجي و داخلي، تغييرات قابل توجهي كرده است. شكل گيري نهادهاي مدافع حقوق زنان، يكي از اين تغييرات است.
از سال 2001 به بعد، نهادهاي مختلف حقوقي داخلي و خارجي در افغانستان شروع به كار كردند و بر اساس تلاش اين نهادها تا حد زيادي وضعيت حقوق بشری زنان، در افغانستان، تغيير كرد؛ اما با وجود همه كارهايي كه در راستاي دفاع از حقوق زنان و ظرفيت سازي براي آنان، در عرصه هاي گوناگون، صورت مي گيرد تا هنوز هم زنان، اصلي ترين قربانيان نقض حقوق بشري و خشونت هاي گوناگون در افغانستان هستند.
عدم اجراي قوانين، عدم تساوي جنسيتي، ديدگاه ها و برخوردهاي سنتي، تقابل ارزش هاي مدرن و سنتي در جامعه، نا امني ها و فرهنگ قومي – قبيله اي، از مهم ترين مواردي هستند كه با زير شاخه هاي متعدد، منجر به نقض حقوق بشری زنان، به شكل گسترده در پايتخت و مخصوصاً ولايات، مي شوند.
سالانه موارد متعددي از خشونت علیه زنان، از طريق رسانه ها و نهادهاي حقوقي، ثبت مي شود؛ اما ناديده نبايد انگاشت كه موارد درج شده از خشونت، آمار قطعي و كلي نيست؛ زيرا بسياري از خشونت هاي صورت گرفته تا هنوز به دليل فقدان امنيتي و آگاهي هاي حقوقي و در مواردي هم به دليل مسائل فرهنگي و سنتي، هيچ گاه گزارش داده نشده اند.
آموزش وبلاگ نویسی به منظور ترویج ارج گذاری به حقوق زنان ، یکی از راه هایی است که در کوتاه مدت می تواند، تاثیر قابل توجهی را بر بازتاب و انعکاس رویدادهای حقوق بشری زنان، داشته باشد..
وبلاگ نويسي حقوقي برای زنان، يكي از كارهايي است كه توسط آن زنان مي توانند، رويدادهاي حقوقي مرتبط با جوامع شان را پوشش دهند. مهم ترين تاثير اين نوع نگارش، انگيزه دادن به زنان، در دفاع از حقوق شان و به شكل گسترده تر، وادار ساختن مسئولين كشور جهت فراهم آوري شرايط مطلوب تر براي رعايت و احترام به مسائل حقوق بشری پیرامون زنان، در كشور است.
یکشنبه، آبان ۱۵، ۱۳۹۰
سرکوبی دانشجویان کابل
مظاهره صدها تن از دانشجویان دانشگاه تعلیم و تربیت و پلیتخنیک کابل در اعتراض به مسدود شدن خوابگاههای دانشجویی، توسط نیروهای پولیس سرکوب گردید و تظاهرکنندگان متواری شدند.
به گفتهی دانشجویان معترض، هنگامی که قصد داشتند خواست خود را به صورت مدنی به گوش مقامها به خصوص شورای ملی برسانند با هجوم نیروهای پولیس مواجه شدند و در اثر شلیک پولیس، چندین تن از دانشجویان نیز زخم برداشتند.
این مظاهره و سرکوبی آن در حالی روی داد که قرار است خوابگاههای دانشجویان برای مهمانان جرگهعنعنهیی آماده گردد. اما دانشجویان میگویند که در نتیجه این تصمیم حکومت، حدود 700 تن از دانشجویان دانشگاه تعلیم و تربیت که در این مکان به سر میبردند، سرگردان و بیسرپناه شدهاند.
دانشجویان به رسانهها گفتهاند
آنها به صورت بسیار مسالمتآمیز خواستار حقشان شدند، اما پولیس با حمله بر تظاهرکنندگان چندتن از آنها را بازداشت نمود. به گفته آنان، با شلیک نیروهای پولیس چند تن از دانشجویان زخمی شدند.
این بار اول نیست که دانشجویان دست به مظاهره در اعتراض به بسته شدن خوابگاهها میزنند. آنان در سالهای گذشته نیز با چنین مشکلی مواجه شده بودند. برگزاری جرگهها همه ساله بر نظام آموزش عالی تاثیر گذاشته و باعث تعطیلی دانشگاهها شده است. آنچه در این میان پرسش برانگیز میباشد بیاعتنایی حکومت نسبت به نظام آموزشی و تلف کردن حق دیگران است. برپایی همه ساله جرگه عنعنهیی با وجود نهادهای قانونی که از آدرس مردم نمایندگی میکنند به گفته بیشتر کارشناسان هیچ مبنای قانونی ندارد.
از سوی دیگر برخورد خشونتآمیز پولیس در برابر خواستهای مشروع، مدنی و قانونی دانشجویان نیز سرو صداهای زیاد جامعه مدنی و رسانهها را برانگیخته است.
این روند در حالی نظام تحصیلی کشور را آسیب میرساند و حق دیگران را پایمال میکند که وزارت تحصیلات عالی هم در قبال این مسایل خاموشی اختیار کرده است.
در سالهای گذشته دانشجویان چندین بار به خاطر وضع نامناسب خوابگاهها، غذا و ... در دانشگاه کابل دست به مظاهره زدند که با واکنش شدید نیروهای امنیتی روبهرو شدند.
این مسایل میطلبد تا نهادهای مسوول به خصوص مجلس نمایندگان کشور راهکاری روی دست گیرند که بیش از این حقتلفی صورت نگیرد و از سوی دیگر پولیس در برابر اعتراضهای مدنی رفتار خشونتآمیز نداشته باشد.
واکنش یک وبلاگ نویس و دانشجوی دانشگاه پولی تخنیک کابل
در لیلیه پولی تخنیک کابل زنده گی میکردم، مصروف درس، فوتبال و چکر زدن در ساحه دانشگاه همرای رفیقا سخت عادت کرده بودم، صبح روز دوشنبه 18 میزان از اطاق بیرون شدم بخاطر گرفتن کریدت کارت تیلفون، اطاقم در منزل چهارم است وقتیکه به دروازه بلاگ نزدیک شدم، به روی شیشه دروازه اعلامیه نو بند شده بود و چند نفر از دانشجویان استاده بود و با چهره غم آلود میخواندند. وقتیکه به شیشه نزدیک شدم دراعلامیه چنین نوشته شده بود: از محصلین گرامی خواهش میشود که سر از تاریخ 22 میزان لیلیه را تخلیه نمایند، جرگه عنعنوی بزودی در دانشگاه پولیتخنیک کابل برگذار خواهد شد. ادامه مطلب...