Pages

یکشنبه، خرداد ۰۵، ۱۳۹۲

توزیع کارت های الکترونیک آغاز شده است، اما در ارگ چه می گذرد؟



مانده ام این کرزی و دوروبری هایش چگونه این قدر زیبا، با برنامه ریزی و هماهنگی کاملا، در اکثر موارد بی نقص، فعالیت های ذهنی، مدنی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و رسانه ای ما را به دست می گیرد. پرسشی که سالها است پاسخ اش را نیافته ام، گر چه علم امروز می گوید هر عمل تکرارپذیر را می توان اندازه گیری کرد و پیشبینی نمود قدم بعدی چیست. اما گویا این امر درباره ی کرزی صدق نمی کند. 



دیده ام هر بار کرزی اراده می کند، کارش عملی می شود. او زیرکانه با چیدن مهره های اجتماعی، سیاسی، به راه انداختن حرکت های جمعی سازمان دهی شده و حسابی به اهدافش می رسد. از روزی می ترسم که او بدون پاسخگویی به آنچه در طول دوازده سال انجام داده، پس از انتخابات ریاست جمهوری فراموش شود و یا در کنار رئیس جمهور آینده بیباکانه به ریش همه بخندد. 

هزاره ها فعلا کاملا، بدون استثنا، در غم اعتصاب غذا مانده اند (این یعنی جامعه گوسفندی پوپر). در حالی که می بینیم دیگر اقوام نیز درگیر این مسأله ملی شده اند، ارگ ریاست جمهوری اخگر آتش خورده را باد می زند تا شعله اش فراگیرتر و طولانی تر شود. 

گام های حساب شده ی ارگ به قتل عام ساکنان کشورم می انجامد. 

همه چیز را افغانی کرده ایم



این اعتصاب غذا که حرکتی است مدنی در راستای رسیدن به خواست های قانوننی افراد نیز افغانی شده است. 

دیروز با چند تن از خارجیانی که عمرشان را در فعالیت های مدنی گذرانده اند و نامزد جایزه صلح نوبل هم بوده اند صحبت کردم. همگی شان می گفتند این اشتباه است که شما نمایندگان پارلمان را اجازه می دهید پیش تان بیایند و از شما حمایت کنند. آنها بخشی از سیاست هستند و سیاستمدارند. جامعه مدنی برای اصلاح حکومت و سیاست و رفتارهای سیاستمداران کوشش می کند. 


آنها همچنین افزودند که، اینکه دیگران می آیند و اعلام حمایت می کنند به این شکل نادرست است. این اعتصاب غذا است نه راهپیمایی که هر کس بخواهد به آن بپیوندد. در ضمن، این حرکت مدنی از پیش تعیین شده و با حضور افراد مشخص انجام می شود. یک ساعت کنار اعتصاب کنندگان حمایت نیست؛ این در بلندمدت باعث خواهد شد سوءاستفاده های فردی و منفعتی صورت بگیرد. 

به هر حال باید مواظب این حرکت های تازه ی مدنی در کشورمان باشیم. اگر کمی خطا کنیم حرکت های مدنی هم سیاست زده خواهند شد و به کارهای پروژه ای پول-محور مبدل خواهند گشت.

این در حالی است که در نخستین تجربه ی اعتصاب غذایی جمعی افغانستان نیز وکیلان آمدند، افراد صاحب نفوذ حضور به هم رسانیدند و حتی جناب آقای خلیلی، معاون دوم رئیس جمهور، آمد و از دسترخوان لقمه ی چربی برداشت و رفت. 



سه‌شنبه، اردیبهشت ۳۱، ۱۳۹۲

کمی دورتر از گام های بی خیال


کمی بزرگتر باید دید
فرای چشم های بسته
آن سوی ذهن من و تو و او
کمی بزرگتر باید دید
تا نیازی به ویتامین نباشد
تا کسی دیگر احساس نابینایی نکند
کمی دورتر از گام های بی خیال


پنجشنبه، اردیبهشت ۲۶، ۱۳۹۲

جشنواره هفته رسانه های گپ جوان



حضور گرم جوانان در برنامه های گوناگون آموزشی برنامه گپ جوان، خانه فرهنگ را به این واداشته تا دست به ابتکار تازه ای بزند. شش ولایت افغانستان زیر پوشش کارگاه های آموزشی رایگان گپ جوان آموختند که چگونه از طریق رسانه های اجتماعی صدایشان را به گوش دوستان، همتایان و افراد مسوول در سطوح تصمیم گیری برسانند. آنها آموختند که چگونه دنیا را زیباتر و بهتر از آنچه با چشمان خود می بینند، از دریچه ی چشم سوم تماشا کنند.



از این رو، خانه فرهنگ در نظر دارد تا در ماه آینده یک جشنواره ی بزرگ ملی را به نام "جشنواره هفته رسانه ها" با حضور جوانان، دانشجویان، سازمان های جوانان، سازمان های فعال اجتماعی و فرهنگی-هنری، نهادهای علاقمند به پیشرفت جوانان و بهبود کاربرد رسانه ها به ویژه رسانه های اجتماعی، هنرمندان و علاقمندان به امور فرهنگی، هنری و اجتماعی  وعموم برگزار کند.

حضور شما می تواند گامی در توانمندسازی جوانان و پشتیبانی از سخنان و اندیشه های آنان باشد. 



کارگاه آموزشی رسانه ها و معلولان





همیشه با معلولان کشورمان بازی شده و از آنها تنها به عنوان افراد دون پایه ای چون "نگران لین موتر، تکدی گر یا دریوزه 
گر، افراد مستند" و از این دست شناخته شده اند. 

معلولان که بخش بزرگی از کشور ما تشکیل می دهند و بر بنیاد یک آمار یک و نیم تا دو میلیون نفوس کشور ما را تشکیل 
می دهند، همیشه به حاشیه کشانده شده اند. آنها یکی از اقشار آسیب پذیر اجتماع مانند زنان، کودکان هستند. 



برنامه ی "کارگاه آموزشی رسانه ها و معلولان" گامی است در راستای پیوند دادن رسانه ها و معلولان و تقاضای از رسانه ها که از برنامه ها، نگرانی ها، خواسته ها و وضعیت معلولان آگاهی یابند. در ضمن رسانه ها باید بکوشند به این قشر 
آسیب پذیر جامعه به عنوان بخش زنده ی جامعه توجه کنند. 

با رفتن به لینک پایین و پیوستن به این برنامه، بخشی از اجتماعی باشید که دل نگران معلولان و آینده ی آنهاست.