Pages

جمعه، تیر ۲۱، ۱۳۸۷

تجمع و تظاهرات در ١٥ ولایت افغانستان برای رسیدگی فوری به وضعیت پرویز کامبخش

گزارشگران بدون مرز

سه‌شنبه ١٨سرطان صدها نفر از نویسنده و روزنامه‌نگار و مردم در ١٥ ولایت افغانستان با امضای بیانیه ای مشترک خواهان رسیدگی فوری به پرونده سید پرویز کامبخش شدند. این کارزار نمونه در هنگامی برگزار شد که محکمۀ استيناف ( تجدید نظر ) این روزنامه‌نگار جوان به تاخیر افتاده و هنوز تاریخی برای ادامه دادگاه تعیین نشده است.

گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام می کند " دستگاه قضایی پیش از این می‌بایست محکومیت به مرگ این جوان روزنامه‌نگار را با توجه به آنکه طب عدلی تائید کرده است که او بدست مقامات امنیتی شکنجه شده است، لغو می کرد. اما هیج اقدامی از سوی مقامات مسئول افغانستان برای آزادی پرویز کامبخش انجام نشد. کارزار به راه افتاده از سوی روزنامه نگاران و نویسندگان افغانی برای ممانعت از سخت‌گیری بنیادگرایان و بخشی از حاکمیت افغانستان در پرونده سید پرویز کامبخش دارای اهمیت است."

سه‌شنبه ١٨سرطان تجمعات و تظاهرات در حمایت از پرويز کامبخش در ١٥ ولایت افغانستان برگزار شد. روشنفکران، نویسندگان و روزنامه‌نگاران افغانی و بسیاری از مردم با امضای بیانیه‌ای خواهان " تامین عدالت و رسیده گی فوری به دوسیه ی سید پرویز کامبخش " و آزادی وی شدند.

بنا به گفته روزنامه‌نگار يعقوب ابراهيمي برادر وی " گردهمایی نویسنده گان و روزنامه نگاران در ولایات، هرات، جلال آباد، بامیان و بلخ گستردگی چشمگیری داشت که در این ولایات بیش از صدها تن اعلامیه را امضا کردند."

علیرغم قول‌های مساعد دولت افغانستان محکمۀ استيناف ( تجدید نظر ) پرويز کامبخش به کندی به‌پیش می‌رود. در حال حاضر دادگاه باید اظهارات برخی از شاکیان، دانشجویان و یک استاد دانشگاه را بشنود که در مزار شریف هستند و هنوز به کابل دعوت نشده‌اند. قضات دادگاه می‌خواهند از شاکیان در باره مباحثی که دریک محیط علمی در باره حقوق و جایگاه زنان در اسلام صورت گرفته پرس و جو کنند. "ما می‌پرسیم آیا طرح این سوالات و گفتگو در این باره جنایت است؟" در تاریخ ١١ جوزا گزارش طب عدلی تائید کرد که پرويز کامبخش تحت شکنجه قرار گرفته است.

سید پرویز کامبخش در مصاحبه ای با روزنامه ایتالیایی کوریا دلا سرا در باره اتهام خود گفته است " من یک زندانی سیاسی هستم. اتهامات علیه من ناموجه و سطحی هستند." در باره وضعیت خود در زندان گفته است" در سلول من با تعدادی سارق همبند هستم که مرا اذیت نمی کنند. ولی در میان آنها قاتل نیست اما از ترس آنکه مثل زندان مزارشریف یکی از طرفداران طالبان به من حمله کند و مرا بکشد، من از سلول خارج نمی شوم ."

يادآوری

سيد پرويز کامبخش که از تاريخ ٥ عقرب ١٣٨٦ در بازداشت بسر مي برد، از سوی دادستان (سارنوالی) متهم به " در اختيار داشتن و انتشار مقاله ای کفر آميز " شده است. روزنامه نگار جهان نو و دانشجوي رشته روزنامه نگاری دانشگاه مزار شريف در تاريخ ٢ دلو ١٣٨٦ از سوی شعبه امنيت عامه دادگاه ابتدايي ولايت بلخ، به شکل غير علني در ساعات غیر اداری و بدون حضور وکيل مدافع به اتهام " اهانت به دين اسلام و پخش مقاله ای کفرآميز" به اعدام محکوم شد. این موارد همه عدول از قوانین افغانستان و نشان از غیر قانونی بودن دادگاه مزار شریف است. پرویز کامبخش در تاريخ پنجشنبه ٩ حمل ١٣٨٧ وی به زندان پل چرخي در حومه کابل انتقال يافت. از تاریخ ٢٩ ثور (فروردین) محکمۀ استيناف ( تجدید نظر ) وی در کابل آغاز به کار کرده است.

برای لغو حکم اعدام و آزادی پرويز کامبخش طومارگزارشگران بدون مرز را امضا کنيد

طومارگزارشگران بدون مرز- متن فارسي

طومارگزارشگران بدون مرز- متن فرانسه

طومار روزنامه انديپندنت

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر