سهشنبه، تیر ۰۸، ۱۳۸۹
شنبه، تیر ۰۵، ۱۳۸۹
جنرال مک کریستال تاوان اشتباهات اش را پرداخت
چهارشنبه، تیر ۰۲، ۱۳۸۹
پنجشنبه، خرداد ۲۷، ۱۳۸۹
ابر پروژه های فضایی
حلقه مهتابی یا مجموعه ی از صفحه ها در امتداد استوای ماه. عکس از شیمیزو
فکر میکنید این یک نیروگاه برق فضایی است؟ در واقع طرح یک مرکز ذخیره کننده نور خورشید در ماه است که میتواند انرژی جمع آوری شده را به زمین پرتاب کند. البته تا هنوز یک طرح است که از سوی شرکت ساختمانی 200 ساله شیمیزوی جاپانی مطرح شده که به پیش فکری و طراحی تکنولوژی و توسعه ساختار های جالب افتخار میکند. این طرح که "حلقه ماه" یاد میشود، در واقع شامل یک آرایه از صفحهات خورشیدی با طول 11000 کیلومتر یعنی سراسر استوای ماه و یک دستگاه انتقال برق لیزری برای انتقال لیزر انرژی به شدت قوی و متراکم شده به سوی دستگاه های گیرنده در زمین می باشد.
تصاویر زیر بخش های متعدد این حلقه عظیم ماه را با طرح های بعدی برای ساخت هوتل های مدارگرد، پایگاه های فضایی در ماه و یک شهر بصورت هرم عظیم نشان میدهد.
بر اساس این طرح انرژی جمع آوری شده در ماه به زمین پرتاب میشود. برای اینکه این ساختار موفقانه باشد، چندین تیم از اخترشناسان مجبور اند تا عملیات های روبوتیک در سطح ماه یعنی در محل ساخت این سازه ها را حمایت کنند. بنابرین به یک پایگاه فضایی در ماه نیاز دارند. شرکت شیموزو این طرح را در نظر دارد.
طرح یک پایگاه فضایی در ماه که بصورت هشت ضلعی ساخته شده. عکس از شمیوزو.
قرار است پایگاه های ماه با استفاده از کانکریت (بتون) های ساخته شده از سنگ ماه بنا شوند. استفاده از ساختار هشت ضلعی امکان توسعه بعدی این مرکز را به جهت های مختلف میدهد. سیستم های ساختمانی در شرایط دشوار ماه یکی از موضوعات اساسی به شمار میرود. طرح ساختارهای خود تدارکاتی با استفاده از پوسته ها و سیستم های تورم هوا میتواند ساختار های سبک وزن را به وجود بیارد و هزینه های ساخت را هم به مراتب کاهش بخشد. شرکت شیموزو همزمان در حال طراحی تکنولوژی های روبوتیکی است که میتوان آنها را برای ساخت پایگاه ماه به کار برد و در نهایت خطر و تهدیدات فعالیت های انسانی را کاهش بخشید.
برای مأموریت های درازمدت انسانی، قسمت درونی پایگاه باید طوری ساخته شود تا بتوان 1/6 میزان گرانش را در داخل آن حفظ نمود.
شرکت شیموزو سعی دارد تا با استفاده از مهارت های فنی 200 ساله خود چالش های فراروی ساخت این پایگاه را رفع کند.
یک آسانسور (لفت) هوتل فضایی در ارتفاع 240 کیلومتری بر فراز زمین. عکس از شیموزو.
شرکت شیموزو طرح ساخت این هوتل را روی دست دارد که شامل یک آسانسور فضایی با طول 240 کیلومتری می باشد ( البته ساخت آسانسور فضایی کار آسانی نیست) ولی سفینه های فضایی را نیز میتوان به آن وصل نمود. این ساختار طولانی پیچیده از چندین قسمت یا واحد مانند سالن بزرگ، رستورانت ها و یک محیط برای سرگرمی ساخته شده.
شهر فضایی بصورت هرم عظیم با ارتفاع 2000 متر. عکس از شیموزو.
شرکت شیموزو همچنین سعی دارد تا ببیند چگونه میتواند ساختار های جالب و غیر معمولی را بر سطح اقیانوس های آب در زمین بسازد. هرم فضایی بصورت یک شهر خود تدارکاتی است که میتواند تا یک میلیون انسان را در خود جا دهد. ساختار اساسی یا واحد های هشت ضلعی ساخته شده از مواد ساختمانی سبک مانند فیبر کاربنی اند که یکی از پروژه های بی نظیر و عظیم در تاریخ ساختمان سازی بشر به شمار میرود.
به نظر میرسد با ساخت چنین شهرک عظیم فضایی در ماه سفر به تنها قمر زمین کاری چندان دشوار نخواهد بود، اما نه برای همه...
این روستای سبز "شناور" شبیه یک زنبق آبی عظیم است که بر روی آب قرار دارد. شیموزو می خواهد تا این شهرک ها را که شبیه زنبق آبی اند و میتوانند مانند یک گیاه کاربن دای اکساید را جذب کنند بر روی بحر ها بسازد. در ضمن از این ساختار ها میتوان بصورت یک تکنولوژی پیشرفته برای جذب کاربن استفاده کرد. صفحهات خورشیدی و منابع موجود در اقیانوس و همچنان زباله های استفاده شده را میتوان به انرژی لازم برای استفاده این شهر شناور بزرگ تبدل نمود.
منبع: انجمن نجوم افغانستان
یکشنبه، خرداد ۲۳، ۱۳۸۹
کوه بانو
شعر ، نثر و داستان کوتای شما به این عکس چی خواهد بود، وبلاگ شعر زمان نگای متفاوت به زندگیست ، برای تصویرزندگی و باور های خود از همین لحظه " Poem of Time"
چهارشنبه، خرداد ۱۲، ۱۳۸۹
ستيز روزگار
زندگي يك بازي درد آور است
زندگي يك اول بي آخر است
زندگي كرديم و اما باختيم
كاخ خود روي دريا ساختيم
لمس بايد كرد اين اندوه را
بركمربايد كشيد اين كوه را
زندگي را با همين غم ها خوشت
با همين بيش و همين كم ها خوش است
باختيم و هيچ شاكي نيستيم
برزمين خورديم خاكي نيستيم
سهشنبه، خرداد ۱۱، ۱۳۸۹
بیانیه مشترک دانشجویان افغانستانی در ایران در واکنش به جنایات کوچی ها
بیانیه مشترک دانشجویان افغانستانی در ایران در واکنش به جنایات کوچی ها
حمله کوچی ها به مناطق هزاره نشین به پشتوانه گروههای تروریستی و حمایت آشکار و نهان برخی از حلقات سیاسی قبیله سالار در درون و بیرون دولت افغانستان که هر ساله با بهار آغاز می گردد جزئی از تقویم هزاره ها شده است. افرادی تا دندان مسلح به نام کوچی به هزاره جات حمله کرده و با ارتکاب وحشیانه ترین جنایات، حقوق اولیه بشری هزاره ها را در مقیاس گسترده نقض و جان و مالشان را به تاراج می برند. امسال بنا به اظهارات شاهدان عینی و مستندات غیر قابل انکار تجاوزات کوچیها در مقیاس گسترده تر و با بهره گیری از سلاحهای ثقیله و غیر متعارف و با عبور از مناطق تحت کنترل دولت صورت گرفته که پرده از چهره واقعی عناصر قوم گرا در دولت بر می دارد. این در حالی است که هزاره ها بنا به مدنیّت و روحیه صلح دوستی و دموکراسی خواهی، وظیفه تامین امنیت را به دولت سپرده اند.
ما دانشجویان افغانستانی در ایران علاوه بر محکومیّت شدید اقدامات تجاوزکارانه و تروریستی کوچی نماها در هزاره جات اعلام می داریم که :
1 ـ جنایات کوچیها در بهسود ، دایمیرداد، کجاب و ... تخطی از قوانین داخلی کشور بوده و بنا به اصل تساوی و برابری همگان در مقابل قانون،باید عاملان این جنایت در زودترین فرصت شناسایی،دستگیر، محاکمه و مجازات گردند.
2 ـ با توجه به شواهد متقن و غیر قابل انکار، تجاوز کوچیها با همراهی دولت و حمایت عناصر بلند پایه دولتی صورت گرفته است. این عناصر متعصب و جنایتکار باید در اسرع وقت شناسائی و به جرم تبانی، مشارکت و معاونت، در دادگاهی صالح محاکمه شوند. علاوه بر آن دولت افغانستان باید در خصوص کوتاهی در تامین امنیت و رفتار تبعیض آمیز و نابرابر با اتباع کشور پاسخگوی ملّت افغانستان و خصوصا هزاره ها باشد.
3 ـ همچنین دولت باید از بازماندگان جنایات کوچیها دلجویی کرده و خسارات وارده به آنها را جبران کند. هرگونه سهل انگاری و تبعیض در برآورده ساختن این حقوق مشروع ِ قربانیان، آسیب دیدگان و بازماندگان، بار جنایات دولت را سنگین تر کرده، تفرقه را بیشتر و جدایی میان اقوام افغانستان را افزون تر خواهد کرد.
4- ما ضمن اعلام مجدد اعتقاد خود به حفظ صلح و وحدت ملی، معقدیم که بدون رعایت حقوق شهروندی و و برابری، صلح و برادری در معرض خطر خواهد بود. و در صورت تکرار فاجعه بهسود و عدم دفع تهاجم و ممانعت از غارتگری و جنایات کوجی ها از سوی دولت، مسلما مردم هزاره علاوه بر اعتراضات مدنی نسبت به این همه تبعیض و بی مسئولیتی و حتی تبانی برخی از حلقات منسوب به دولت واکنش مناسب نشان داده و از جان و مال و حیثیت و شرف شان ضمن دفاع شایسته، بر نوع روابط خود با دولت مسئولیت نشناس تجدید نظر خواهند نمود.
5 ـ زمینهای هزاره جات برای این مردم یاد آور نسل کشیها و ستم های بسیاری است که در حقشان روا داشته شده و جزئی جدایی ناپذیر از هویتشان گردیده است.هنوز داغ سرزمین های غصب شده ارزگان و زاول و ... روح و روانمان را می آزارد. دولت باید مالکیت هزاره ها بر همه زمینهایشان را به رسمیت بشناسد. جدا کردن هر تکّهای از این زمینها به معنی کندن پاره ای از وجود ما و اعلام جنگ است و دفاع در جنگ حق مشروع ماست.
6- با توجه به سپری شدن عصر غارتگری، و تعهد دولت به رعایت و حفاظت از حقوق شهروندی و بشری کلیه اتباع کشور، لازم است که دولت از مجرای قانونی ادعاهای غیرقانونی و غیرشرعی و دست آویز های جعلی که بهانه غارتگری و نقض حقوق بشری مردم هزاره شده است را فورا غیرقانونی شناخته و برای همیشه آن ها را باطل و ملغی اعلام کند.
7 ـ در ادعاهای کوچی ها در مورد زمین اگر منطقی وجود می داشت تجاوز و غارت این منطق لرزانشان را باطل کرده است. دولت باید بنا به ماده 14 قانون اساسی نسبت به اسکان دائمی کوچیها در مناطق دیگری از افغانستان اقدامات عملی را در اسرع وقت انجام دهد. در غیر این صورت تکرار فجایع بهسود کاسه صبر ملّت هزاره را سر ریز کرده و همچون گذشته بیشتر از این تاب ستم را نخواهند آورد.
8 ـ اسکان کوچیها گرچه مبتنی بر تبعیض و خلاف برابری میان اتباع افغانستان است، اما سهل انگاری و غرض ورزی در اسکان کوچیها نباید باعث تملک زمین توسط اتباع پاکستان به عنوان کوچی در کشور شده و زمینه ساز سوء استفاده سیاسی و برتری قومی گردد.
9- ما از دولت - که مسئول نظم و برقراری امنیت در کشور هست- می خواهیم که به مسئولیت های خود عمل کرده و از تکرار این گونه تهاجمات، قاطعانه جلوگیری کند و اگر خود قادر به دفع این تجاوزات نیست بنا به حق مشروع دفاع از خود، مردم هزاره را که در معرض تهاجم اند مسلح سازد.
10 ـ در سالهای نخست تشکیل دولت، هزاره ها بنا به خصلت صلح دوستی و برای نشان دادن حسن نیت خود، با اشتیاق در پروسه خلع سلاح عمومی شرکت کرده و سلاحهایشان را به دولت تسلیم کردند. اما بعدتر دیده شد که دولت صادق نبوده و پروسه خلع سلاح در مناطق پشتون نشین نه تنها عملی نشده است بلکه کوچیها هزاران قبضه سلاح سبک و سنگین در اختیار گرفته اند. ما خواستار آن هستیم که پروسه خلع سلاح به صورت برابر و در مورد تمام اقوام افغانستان به اجرا در آمده و کوچیهای مسلح خلع سلاح شوند. در غیر این صورت حق هزاره هاست که برای دفاع مشروع، سلاح تهیه کرده و در برابر متجاوز از خود دفاع نمایند.
در پایان لازم به ذکر است:
هزاره ها در سالهای گذشته وفاداری و پایبندی خود به دموکراسی، قانون مداری و صلح را به اثبات رسانده و احتیاج به بازگویی افتخارات این قوم در پاسداری و صیانت از ارزشهای فوق نیست. اما این به معنای خواب زدگی و غفلت هزاره ها در مقابل شیطنت ها و سوء استفاده دیگران از نام ملّی گرایی و ارتکاب جنایت های گسترده در حق هزاره ها مانند خلق فجایع بهسود نیست. هزاره ها با چشمان باز به این ارزشها پایبند هستند اما رفتار نابخردانه و وحشیانه دیگران را قاطعانه پاسخ خواهند داد.
منبع: دانشجویان افغانستان