Ads 468x60px

پنجشنبه، آبان ۲۵، ۱۳۸۵

تجاوز جنسی به زنی در ولایت پروان

شوراى ولايتى پروان، قضيۀ دو قوماندان سابق محلى را که متهم به تجاوز جنسى بر يک زن اند، امروز طى گردهمايى که در آن، صدها تن شرکت داشتند، بررسى کرد.

فريد احمد شفق رييس شوراى ولايتى پروان به آژانس خبرى پژواک گفت که يک زن جوان باشندۀ ولسوالى سياه گرد، مصطفى قوماندان امنيۀ برحال و عبدالستار يک قوماندان سابق محلى اين ولسوالى را متهم به تجاوز جنسى بر خود نموده است.

شفق بدون تذکر اسم و سن اين زن ادعا کرد که آنها بالاخره به نتيجه رسيدند که اين دو قوماندان در قضيه دخيل نبوده و هدف از همچو اتهامات، بر هم زدن امنيت مى باشد.


رييس شوراى ولايتى پروان علاوه کرد که هدف اينگونه اتهامات، سلب نمودن اعتماد قوماندانهاى سابق جهادى در بين مردم است.

حاجى رحم الدين يکتن از نماينده هاى ولسوالى سياه گرد در اين گردهمايى نيز مدعى شد (( اتهام بستن بر قوماندانهاى ياد شده مبنى بر تجاوز جنسى ، يک افتراء است و بعضى ها ميخواهند که بين مردم نفاق انداخته و به اين بهانه قواى ناتو در پروان مستقر شود))

اما امير جان يک نمايندۀ ديگر ولسوالى سياه گرد گفت (( بايد در اين مورد خوب تحقيق شود و هيچکس معصوم و پاک پنداشته نشود، ولو که قوماندان و يا هر کس ديگر باشد))

قوماندانهاى ياد شده و زنى که آنها را متهم به تجاوز جنسى نموده، در اجلاس حاضر نبودند و تا حال در اين رابطه اظهار نظر نکرده اند.


مل پاسوال عبدالرحمن سعيد خيلى قوماندان امنيۀ پروان نيز ادعا کرد که او اين قوماندانها را از قبل ميشناسد و بر آنها تهمت و بهتان بسته شده است.

وى علاوه کرد که يک زن دو سال قبل ،ادعاى تجاوز جنسى توسط اين دو قوماندان بر خود را نموده بود، اما حالا اين قضيه انعکاس داده ميشود.

با اين حال، ملک ميرزا يکتن از وکلاى زمان شاهى از شوراى ولايتى خواست که در همچو قضايا دخالت نکند و آنرا به څارنوالى و امنيت محول نمايد.

اما رييس شوراى ولايتى گفت که وظيفۀ آنها مشوره با مردم است و آنها مردم را امروز بخاطرى فرا خوانده بودند که قضيۀ تجاوز جنسى مشکل امنيتى ايجاد نکند.


در جريان امسال يک زن بعد از تجاوز جنسى به قتل رسيده و به درياى ولايت پروان انداخته شدکه بعداً جسد وى بيرون کشيده شده و پس از تحقيقات ثابت شد که بر وى تجاوز جنسى صورت گرفته بود.

اگر چه تا حال، عامل اصلى اين تجاوز تشخيص نشده است؛ اما تجاوز جنسى بر دختران و زنان در کشور وجود داشته که از سوى مسؤولين حقوق بشر به حيث تخطى جدى حقوق بشر پنداشته شده و آنها خواستار مجازات عاملين آن ميباشند.

منبع پژواک

شنبه، مهر ۲۹، ۱۳۸۵

خصوصى سازى استخراج معادن سبب بهبود زندگى مردم خواهد شد

با انجام پروسه خصوصى سازى معادن تا پنج سال آينده ، تمامى بودجۀ عادى کشور از عوايدداخلى تمويل و تا ده سال آينده ،يک تغيير بزرگ و عمده در بهبود زندگى مردم افغانستان رونماخواهدشد.

اين مطلب را انجنير محمد ابراهيم عادل وزير معادن ،طى کنفرانس خبرى به هدف گزارش از کارهاى انجام شدۀ آن وزارت، به تاريخ ٢٨ ميزان بيان نمود .

در شرايط فعلى به علت کمبود عوايد داخلى ، پنجاه فيصد بودجۀ عادى و صد فيصد بودجۀ انکشافى دولت ، از کمک هاى کشورهاى خارجى تمويل مى گردد .

عادل مى گويد که آنها براساس سياست اقتصادى دولت ، يعنى اقتصاد بازار آزاد ، پروسۀ سپردن معادن به سکتور خصوصى را آغاز نموده اند .

در سياست بازار آزاد، فعاليت هاى اقتصادى توسط سکتور خصوصى داخلى وخارجى انجام مى شود، دروازه هاى کشور، براى واردات اجناس مختلف قانونى از کشورهاى متفاوت باز مى با شد و دولت در آن ،نقش نظاره گر و کنترول کننده را بر عهده دارد .

قرار معلومات عادل ، تاکنون فابريکۀ سمنت غورى و ذغال سنگ کرکردود کش در بغلان ، سمنت جبل السراج در پروان ،معدن فلورايد در ارزگان ، معدن طلاى هرات ومعدن سنگهاى قيمتى در پشه گک نورستان بعد از طى پروسه داوطلبى به سکتور خصوصى سپرده شده است .

فلورايد نوعى از سنگ هاى معدنى مى باشد که در توليد شيشه از آن استفاده مى گردد.

همچنان وى افزودکه معادن احجار کريمه در ولايات بدخشان ، پنجشير ، نورستان ، کنر ، لغمان و ساحات مرکزى ، دو بلاک گاز در ولايت جوزجان و يک بلاک تيل در سرپل ، مس عينک لوگر ، کرومايت ساحات جنوبى ، خوست ، پکتيکا، ذغال سنگ پکتيا، طلاى درۀ کيهان بغلان ،طلاى غزنى به داوطلبى سپرده شده و يابه زودى سپرده خواهد شد.

کرومايت يکنوع سنگ معدنى است که در فابريکه ذوب آهن استفاده مى گردد.

قرار معلومات موصوف پروسه خصوصى سازى، بعداز تائيد شوراى وزيران و تکميل پروسۀ داوطلبى به شکل شفاف صورت مى گيرد .

به گفتۀ وى ، به دليلى که پيش از اين، شمارى از معادن عوايد بسيار کمى براى دولت داشته و حتى مقدار زيادى از مصارف آنها نيز از طريق بودجۀ انکشافى دولت تامين مى گرديد، پروسه خصوصى سازى را روى دست گرفتند .

نامبرده مى گويد که شمارى از اين معادن، همچنان به شکل غير قانونى واز سوى اشخاص غير مسؤول استخراج مى گرديد .

وى افزودکه بعداز سپرده شدن اين معادن به سکتور خصوصى عوايد آنها ده ها مرتبه افزايش خواهد يافت و براى هزاران تن ، زمينۀ کار فراهم خواهد شد .

همچنان عادل در کنفرانس خبرى امروزى گفت که آنچه که اکنون آنها در مورد ظرفيت معادن افغانستان مى دانند در حقيقت تنها ده فيصد معادن موجود در کشور مى باشد .

قرار گفتۀ وى ،آنها بعداز انجام سروى و تحقيقات صورت گرفته از سوى ادارۀ سروى جيولوجى امريکاکه براساس قراردادى با آن وزارت انجام شده ، به اين موضوع پى برده اند .

موصوف مى گويد که براساس معلومات فعلى در افغانستان ، حدود چهار صد ذخاير و مظاهر معدن وجود دارد .

به گفته موصوف ، مسؤولين آن وزارت براى جذب سرمايه گذارى هاى خارجى در بخش معادن ، سفرهايى را به کشورهاى چين ، ترکمنستان ، امريکا و قزاقستان داشته اندکه در جريان آن ، از زمينۀ مساعد سرمايه گذارى در افغانستان به سکتور خصوصى معلومات ارائه نموده اند .

وى افزودکه تنها مشکلات عمدۀ آنها در مقابل پروسه خصوصى سازى ، افکارمخالف شمارى از مسؤولين به ارتباط اقتصاد بازار آزاد مى باشد .

همچنان وى از ايجاد مرکز احجار قيمتى براى جلوگيرى از قاچاق آنها ، بازسازى تعميرهاى وزارت ، کورسهاى آموزشى براى کارمندان وغيره به عنوان عمده ترين دستاوردهايش در چهار ونيم ماه گذشته ياد نمود .

شمارى از تحليلگران امور اقتصادى اين اقدام دولت را ستايش مى نمايند.

حميدالله فاروقى استاد پوهنځى اقتصاد درمصاحبه اى با آژانس خبرى پژواک ، استخراج معادن توسط سکتور خصوصى را يک اقدام موثر خوانده گفت : (( دولت افغانستان در گذشته هم توان اقتصادى براى استخراج معادن را نداشت و اکنون هم اين توانايى را ندارد. ))

وى گفت که استخراج معادن ، نياز به پول زياد دارد و معمولا در کشورهاى پيشرفته جهان چون امريکا نيز استخراج معادن توسط سکتور خصوصى انجام مى پذيرد.

به نظر وى ، ازطريق سيستم دولتى، استخراج معادن به نفع کشور نمى باشد و مشکلات موجود امنيتى در کشور مانع فعاليت هاى سکتور خصوصى در جهت سرمايه گذارى در بخش معادن شده نمى تواند.

جمعه، مهر ۲۱، ۱۳۸۵

تماس با کانون

شما می توانید با این آدرس ها با کانون در تماس شوید:
info (at) afghanpenlog (dot) com
afghanpenlog (at) gmail (dot) com

دوشنبه، تیر ۲۶، ۱۳۸۵

شرایط عضویت در کانون وبلاگ نویسان افغانستان

شما می توانید در دو صفحه فارسی و انگلیسی کانون وبلاگ نویسان افغانستان عضو شوید.
برای انگلیسی به اینجا مراجعه کنید: Association of Afghan Blog Writer


برای پیوستن در کانون، شرایط خاصی وجود ندارد. علاوه بر وبلاگ نویسان، نويسندگان و ژورناليستان آزاد هم مي‌توانند به این کانون بپيوندند. از تمام وبلاگ‌نويسان افغانستان خواهشمندیم که در این دايره بپيوندند و دريچهء برای آزادی بيان و خصوصا دنياي وبلاگ نویسی را در افغانستان باز نگه‌ دارند. اگر وبلاگ نویس هستید و وبلاگ شما حد اقل در هفته یک بار بروز می شود، مراحل ذیل را طی کنید:


شرایط لازم:
1) داشتن وبلاگ. وبلاگ حداقل در هفته یک بار بروز شود.

2) حداقل یک ماه از تاسیس وبلاگ شخص درخواست کننده عضویت گذشته باشد و حداقل 5 مطلب در وبلاگش نشر شده باشد.

3) اگر وبلاگ ندارید و در عوض در انجمن های آنلاین عضو و یا همکار هستید، ارائه لینک و یا آدرس مشخص از نوشته های شما برای تقاضای عضویت ضروری است.

4) اگر وبلاگ نویس نیستید و هنوزم علاقمند هستید که عضو کانون وبلاگ نویسان افغانستان باشید و در صفحه اصلی کانون بنویسید، داشتن آدرس الکترونیکی در gmail.com ضروری است.

5) برای آن عده از کسانی که وبلاگ نویس هستند و حداقل در طی سه ماه مدام وبلاگ شان را بروز کرده اند، کافی است با قرار دادن لینک کانون وبلاگ نویسان افغانستان در وبلاگ شان، عضویت را حاصل کنند. در این صورت، بعد از قرار دادن لینک کانون، یک امیل به کانون بفرستند. در ضمن اظهار علاقمندی از عضویت شان را در کانون ابراز دارند (اختیاری).

6) اگر تنها علاقمند هستید که یکی از نویسندگان کانون وبلاگ نویسان افغانستان باشید و تنها نوشته های شما به نشر برسد، بازهم می توانید مطالب تان را به آدرس داده شده در کانون به ما بفرستید.

نکته 1: از تمام متقاضیان خواهشندیم وقتی درخواست نامه شان را به کانون ارسال می کند, به شرح زیر عمل کنند:
درج عنوان وبلاگ به فارسی/دری، پشتو و انگلیسی. مثلا: کانون وبلاگ نویسان افغانستان
درج لینک وبلاگ: www.afghanpenlog.com
عمر وبلاگ: سه ماه, شش ماه, یک سال, بیشتر از یک سال

نکته 2:
بعضی دوستان شکایت دارند که وبلاگ شان از بلاگ چرخان کانون حزف شده است. بیش از 400 وبلاگ در بلاگ چرخان کانون ثبت است و تنها هشتاد الی صد وبلاگ روزانه در بلاگ چرخان کانون نمایش داده می شود. اگر وبلاگ شما از لیست خارج شده است بدین معنی است که وبلاگ شما در طی حداقل سه هفته بروز نشده است و بصورت اتومات به آرشیف رفته است. به محض بروز رسانی دوباره، وبلاگ شما در صدر قرار خواهد گرفت.

سلب عضویت


برای پذیرفتن عضویت کانون لطفا لینک کانون وبلاگ نویسان افغانستان را در وبلاگ خود قرار بدهید .مدیران کانون وبلاگ نویسان افغانستان مدام از وبلاگ‌ها عضو نظارت خواهند کرد و در صورت سهل‌انگاری از پالیسی که در وبسایت کانون وبلاگ نویسان افغانستان ذکر شده است، عضویت شما لغو خواهد شد و برای درخواست مجدد مدیران کانون وبلاگ نویسان افغانستان در مورد تصمیم خواهند گرفت.

بروز رسانی
بروز رسانی کانون بصورت خودکار است. وبلاگ شما در ظرف 24 ساعت به حالت بولد و یا برجسته در صدر وبلاگ های افغانستان قرار داده خواهد گرفت و بعد از 24 ساعت در صورتیکه مجددا بروز نشود به حالت عادی دیده خواهد شد.

فعالیت در کانون
در صورتی که بخواهید به مطالب نشرشده در وبلاگ تان و یا اگر بخواهید مطالب جذاب را که عمدتا مربوط به مسایل افغانستان نزدیک باشد در صفحه اصلی کانون وبلاگ نویسان نشر کنید، در این صورت لطفا آدرس جی میل gmail.com تان را به ما بفرستید تا برای تان دعوت نامه بفرستیم. در آن صورت شما می توانید مقاله, لینک, ویدیو, عکس در صفحه کانون نشر کنید. اعتبار تمام مطالب مربوط به نویسنده آن است. البته می توانید نام و آدرس ایمیل و وبلاگ تان را درج کنید.

فعالیت با نام مستعار و ناشناس
در صورتیکه بخواهید مطالب تان با نام مستعار و یا بدون نشانی نشر شود, می توانید با کانون تماس گرفته و تقاضای تبدیل نام و نشانی تان شوید، هرچند این امکان را تمام اعضاء دارا می باشند. می توانید از کانون تقاضا کنید در نشر آن با شما کمک کند.

مدافع وبلاگ نویسان
کانون وبلاگ نویسان افغانستان با بعضی سازمانهای فعال حقوق بشر مدام در تماس است. در صورت تهدید, ارعاب و یا مشکلات دیگری که متوجه شما است لطفا با کانون در تماس شوید.

برای عضو شدن لطفا به اين اميل آدرس ها در تماس شوید:

(فاصله ها بردارید)
info - @ - afghanpenlog - dot- com
afghanpenlog - @ - gmail - dot - com

کانون وبلاگ‌ نویسان افغانستان
کابل، افغانستان

لینک های مفید و ضروری:
راهنمای ثبت نام در کانون وبلاگ نویسان افغانستان

جمعه، تیر ۱۶، ۱۳۸۵

همکاری با کانون

شما می توانید بصورت دایمی همکار قلمی کانون وبلاگ نویسان افغانستان باشید. فرقی نمی کند چه در صفحه دری چه پشتو و چه انگلیسی باشد. کافی است اینجا را مرور کنید و بعد از آن به این امیل آدرس های پاین تماس بگیرید و طرح های تان را ارائه کنید.

برای همکاری با کانون وبلاگ نویسان لطفا به این امیل آدرس ها در تماس شوید:
info (at) afghanpenlog (dot) com
afghanpenlog (at) gmail (dot) com

دوشنبه، تیر ۱۲، ۱۳۸۵

در باره کانون

این کانون به کوشش جمعی از وبلاگ‌نویسان افغانی در داخل و خارج ساخته شده است. کانون وبلاگ‌نویسان افغانستان مربوط به وب‌نویسان و وبلاگ‌نویسانی هستند که وبلاگ‌های شان فعالند و حداقل در یک هفته یک بار بروز می‌شوند. پن‌لاگ افغانستان به زودی اساسنامه‌اش توسط وبلاگ‌نویسان فعال آماده خواهد شد و در صفحه اصلی پن‌لاگ به نشر خواهد رسید. در ضمن لینک ثابت برای دانلود اساسنامه در گوشهء از صفحه اصلی درج خواهد شد.

کانون وبلاگ‌نویسان افغانستان کوشش خواهد کرد تا دوره‌های آموزشی وبلاگ‌نویسی را در کابل و سایر شهرها دایر کرده و از تمام فرهنگیان و ژورنالیستان دعوت خواهد کرد تا در این کانون بپیوندند. برای دایر کردن کارگاه‌های آموزشی پن‌لاگ افغانستان نیاز به کمک دارد. از تمام کسانی که علاقمندند به پن‌لاگ افغانستان کمک کنند خواهش می‌شود به این آدرس در تماس شوند:
info (at) afghanpenlog (dot) com
afghanpenlog (at) gmail (dot) com

پن‌لاگ جایی برای وبلاگ‌های افغانستان
پن‌لاگ افغانستان جایی است برای انعکاس وسیع از نظرهای نویسندگان وبلاگ‌های افغانستان. در قسمت راست وبلاگ تمام وبلاگ‌های افغانستان لیست خواهند شد که البته بخش عمدهء از وبلاگ‌ها افغانها، خصوصا آنهای همیشه بروز می‌شوند لیست شده‌اند. آن عده از وبلاگ‌های که از قید قلم جمع‌کننده افتاده است خواهشمندیم که با ما تماس گرفته و علاقمندی خویش را نسبت به عضو شدن در کانون ابراز دارند.

نحوه کار بلاگ‌ رولینگ
در ستون راست صفحه پن‌لاگ افغانستان "بلاگ چرخان"، لیست از وبلاگ‌های افغانستان افزود شده است. بصورت اتوماتیک آنهایی که بروز می‌شوند بالا می‌آیند و بزرگ یا همان بولد می‌شوند. بدینصورت هر خواننده و یا وبلاگ‌نویس مجبور نیست تمام وبلاگ‌های افغانستان را بصورت دانه دانه ببیند که کدام یکی بروز شده و مطلب جدیدی را بخواند. بلاگ رولینک صفحه پن‌لاگ افغانستان این امکان را ساده کرده است بصورتی که هرگاه خواننده‌ی وارد صفحه پن‌لاگ افغانستان بشود، متوجه می‌شود که کدام یکی از وبلاگ‌های افغانی بروز شده‌ است.

وبلاگ بروز شده در طی 24 ساعت بصورت بزرگ یا بولد نشان داده خواهد شد. بعد از 24 ساعت از حالت بزرگنمایی و یا همان بولد خارج شده و به فونت عادی نشان داده خواهد شد. وبلاگ‌های که در فاصلهء چند دقیقه و یا ساعت بروز می‌شوند به نوبه خود در صدر قرار می‌گیرند.

جهت بروز شدن وبلاگ چه کار باید کرد؟
بلاگ رولینگ صفحه پن‌لاگ افغانستان از کجا متوجه می‌شود که وبلاگ شما بروز شده است؟ برای بروز کردن و در صدر قرار دادن وبلاگ تان چند راه دارید:

1) شما باید عضو پن‌لاگ افغانستان باشید.

2) وبلاگ شما باید در لیست بلاگ رولینگ صفحه پن‌لاگ افغانستان اضافه شده باشد.

3) قبل از همه، لینک کانون وبلاگ نویسان افغانستان را در صفحه خود قرار داده باشید.

4) به صفحه بلاگ رولینگ رفته و بطور دستی عنوان وبلاگ و URL که همان لینک و یا آدرس اصلی وبلاگ شما باشد وارد کرده و کلید پینگ را فشار داده تا وبلاگ شما در لیست تازه‌ترین وبلاگ‌های بروز شده قرار بگیرد. اینجا آموزش داده شده است.

5) آخرین مرحله برای بروز کردن وبلاگ این است که شما عضو صفحه پن‌لاگ بوده و دسترسی به قسمت مدیریت یا نشر یادداشت در صفحه اصلی پن‌لاگ افغانستان را داشته باشید که در این صورت شما عنوان مقاله، شعر و یا هم یادداشت تان را همرا با مختصر متن و در آخر لینکی از مطلب نشر شده را قرار می‌دهید تا دیگران از بروزشدن وبلاگ شما اطلاع حاصل کنند.

ناگفته نماند که در قسمت عضو شدند و نشر کردن یادداشت‌های کوتاه آموزشی مفید و مختصری که مربوط به مسایل افغانستان بوده و در صفحه پن‌لاگ افغانستان قرار است به نشر برسد، از تمام وبلاگ‌نویسان خواهش مندیم که به کانون بپیوندند و خود شان را عضو اصلی کانون بدنند. کانون وبلاگ نویسان افغانستان جایی شخصی کسی نیست بلکه جایی است عمومی برای انعکاس نظرات و انتقادات نویسندگان و وبلاگ‌نویسان افغانستان.

دفاع از آزادی بیان
کانون وبلاگ‌نویسان افغانستان دفاع از آزادی بیان را سر لوح خود قرار داده و با سانسور انترنتی مبارزه خواهد کرد و در صورت تهدید و ارعاب نویسندگان و وبلاگ‌نویسان بصورت رسمی به مراجع قانونی و حقوقی، خصوصا به سازمان‌های حقوق بشر و سازمان‌های دفاع از آزادی بیان و حمایت از وبلاگ‌نویسان و روزنامه‌نگاران آزاد تماس خواهد گرفت و بصورت جدی مسایل را دنبال خواهد کرد. کانون وبلاگ‌نویسان افغانستان کوشش دارد تا حمایت تمام سازمان‌های دفاع از حقوق وبلاگ‌نویسان و روزنامه‌نگاران را جلب کند. کانون پن‌لاگ افغانستان از تمام حقوق وبلاگ‌نویسان افغانستان دفاع خواهد کرد.

اهداف و برنامه‌ها
کانون وبلاگ‌نویسان افغانستان در صورت دریافت کمک، کوشش خواهد نمود تا کارگاه‌های آموزشی را در مناطق مختلف افغانستان مانند کابل، هرات، قندهار، جلال‌آباد، غزنی، بامیان، قندوز، بدخشان، شبرغان، سر پل و مزار شریف برگزار کند. کانون وبلاگ نویسان افغانستان کوشش خواهد کرد تا وبلاگ‌نویسی را به زبان پشتو رایج سازد. کانون وبلاگ‌نویسان در صورت دریافت کمک، کوشش خواهد نمود تا سرویس مستقلی برای وبلاگ‌های افغانستان ایجاد کرده و امن بودن وبلاگ‌ و متحوای وبلاگ‌ها را به نویسندگان اطمینان دهد.

بخش آموزش

کانون وبلاگ‌نویسان افغانستان، کوشش خواهد کرد تا با برگزاری کارگاه‌های آموزشی تمام مراحل ایجاد وبلاگ، ویرایش کدهای HTML، ساختن و ویرایش قالب‌های وبلاگ، بخش مدیریت، نشر یادداشت، خلاصه نویسی، نحوه نوشتن در وبلاگ، لینک گذاشتن، لینک گذاشتن وبلاگ‌های دیگر، گذاشتن صدا و تصویر و هم چنین نحوه پادکست را آموزش خواهد داد. پن‌لاگ افغانستان کوشش خواهد نمود تا به وبلاگ‌نویسان نحوه ایجاد ویدیو بلاگ و فوتو بلاگ را آموزش داده و تیمی از آموزگارانی را بصورت حرفه‌ای تعلیم داده تا بصورت گسترده کارگاه‌های آموزشی وبلاگ نویسی را در ولایات برگزار کنند. کانون وبلاگ افغانستان کوشش خواهند نمود تا با دریافت کمک به زودی حلقه از وبلاگ‌نویسان افغانستان را بصورت گروهی در سه زبان: دری، پشتو و انگلیسی از نقاط مختلف افغانستان ایجاد کند.

ارتباط با بلاگرهای خارجی
یکی از اهداف کانون وبلاگ‌نویسان افغانستان این خواهد بود که پلی ارتباطی بین وبلاگ‌نویسان افغانستان و جهان ایجاد کند. کوشش کانون این خواهد بود که نویسندگانی را در قسمت داشتن وبلاگ به زبان انگلیسی تشویق کند و حداقل مقاله‌های که بتواند برای وبلاگ‌نویسان و خوانندگان صفحه انگلیسی پن‌لاگ افغانستان جالب باشد ترجمه کند. و در این راه کوشش خواهد شد ته تصویر جدیدی از افغانستان نوین برای دنیای خارج ارائه شود و به دنیا گفته شود که افغانستان، دیگر لانه‌ القاعده و تروریست‌ها نیست و افغانستان را فراموش نکنند. پن‌لاگ افغانستان به عقاید و مذاهب احترام گذاشته و در حفظ آن هم کوشش خواهد نمود.

در ضمن یکی از اهداف پن‌لاگ افغانستان داشتن ارتباط دوستانه با وبلاگ نویسان ایران خواهد بود.

از تمام وبلاگ‌نویسان و وب‌نویسان خواهشمندیم اگر انتقاد و یا پیشنهادی دارند با ما به این امیل آدرس در


در باره اهداف کانون

هدف ما از ایجاد کانون وبلاگ‌نويسان افغانستان حمایت از حقوق وبلاگ نویسان افغان کسانی که در عرصه رسانه دیجیتال فعالیت دارند، کسانی که در اینترنت و در فضای مجازی می نویسند هست. هدف ما رشد و پیشرفت رسانه دیجیتال در افغانستان است.

با گذشت چندین سال از حکومت کرزی و امنیت نسبتی هنوز از افغانستان دیجیتالی خبری نیست. در این مورد نه دولت افغانستان فکری کرده است و نه هم کشورهای خارجی و کمک کننده و نه سازمان های داخلی و خارجی. هدف کانون این است که ما با ایجاد یک انجمن آنلاین، پلی بسازیم برای گفتگو و رشد رسانه دیجیتالی در افغانستان.

کانون وبلاگ نویسان افغانستان، تاهنوز, چندین تا کارگاه آموزشی وبلاگ نویسی را در شهرهای بزرگ افغانستان برگزار کرده است و اهتمام دارد تا وبلاگ نویسی را در جامعه افغانی عام سازد.

هدف ما از ایجاد این کانون، گردآوردن وبلاگ نویسان افغان و بهم پیوستن آنان در یک جامعه آنلاین انترنتی به منظور بحث، گفتگو و تبادل اطلاعات است.

کانون وبلاگ نویسان افغانستان متشکل از وبلاگ نویسان تمام اقوام افغانستان است. در کانون مسئله زبان و قوم مطرح نیست و هرکس می تواند تقاضای عضویت در کانون را بکند.

کانون وبلاگ نویسان افغانستان، به سه زبان در صفحه انترنت نشرات دارد: دری، پشتو و انگلیسی
صفحات وب پنلاگ افغانستان:
فارسی دری : www.afghanpenlog.com
پشتو: www.afghanpenlog-pa.blogspot.com
انگلیسی www.afghanpenlog-en.blogspot.com

تماس:

info (at) afghanpenlog (dot) com
afghanpenlog (at) gmail (dot) com

یکشنبه، خرداد ۲۱، ۱۳۸۵

آموزش ساخت وبلاگ در بلاگر


منبع: آموزش ساخت وبلاگ در بلاگر

  • وارد Blogger.com شويد.

    تبیان - بلاگر

  • روي دکمه 'Create your blog now' کليک کنيد. (در وسط صفحه)
    www.explorer.ir

  • بلاگر -  تبیان

    ساخت يک وبلاگ (در صفحه Create an account)


    1. در بخش 'Email Address' آدرس ایمیل خود را وارد کنيد.

    2. در بخش 'Retype Email addresspassword' درس ایمیل خود را مجددا وارد کنيد.

    3. در بخش 'Retype Email addresspassword' رمز عبور مورد نظر خود را وارد کنيد.

    4. در بخش 'Enter password ' رمز عبور خود را وارد کنيد.

    5. در بخش 'Retype password' همان رمز عبور قبلي را مجددا وارد کنيد.

    6. در بخش 'Display name' نامي که مي‌خواهيد مطالبتان را با آن امضا کنيد را وارد کنيد.

    7. در بخش Word verification' آنچه را که در تصویر بهم ریخته میبینید تایپ نمایید .در این قسمت دقت نمایید .

      بعد از مطالعه قوانين استفاده، بخش 'I accept the Terms of Service' را چک بزنيد.

    8. روي دکمه 'Continue' کليک کنيد.

    نام گذاري وبلاگ (در صفحه Name your blog)




    1. در بخش 'Blog title' عنوان مورد نظر خود را براي وبلاگ وارد کنيد. (اين عنوان مي‌تواند فارسي باشد)

    2. در بخش 'Blog address' آدرس مورد نظرتان براي وبلاگ وارد کنيد. (اين آدرس زير مجموعه سايت blogspot.com به حساب خواهد آمد.)

    3. روي دکمه 'Continue' کليک کنيد.

    انتخاب قالب (در صفحه Choose a template)




    1. به علت عدم پشتيباني بلاگر از زبان فارسي هيچ کدام از قالب‌ها براي ما مناسب نمي‌باشند، بنابراين روي لينک 'Continue' کليک کنيد. (بعد از ساخت وبلاگ مي‌توانيد قالب مورد نظر خود را تايين کنيد)

    2. بعد از چند لحظه وبلاگ شما ساخته خواهد شد. در صفحه‌اي که باز مي‌شود روي دکمه 'Start posting' کليک کنيد.
      www.explorer.ir

    قرار دادن قالب مناسب زبان فارسي



    1. روي يکي از قالب‌هاي زير کليک کنيد، بعد از منو View روی Source کليک کنيد، سپس در صفحه‌اي که باز مي‌شود، براي انتخاب همه قالب کليدهاي Ctrl+A را بزنيد و سپس براي کپي شدن قالب در حافظه کليدهاي Ctrl+C را بزنيد.


      (از اينجا مي‌توانيد قالب‌هاي بيشتري براي بلاگر دريافت کنيد، ولي به علت اينکه در آنها از فايل‌هاي گرافيکي استفاده شده که نياز به upload دارند، استفاده از آنها کمي سخت‌تر است)


    2. در صفحه مربوط به وبلاگ روي دکمه Template کليک کنيد، سپس روي جعبه متن مربوط به متن قالب کليک کنيد، بعد براي انتخاب کل متن کليدهاي Ctrl+A و براي جايگزين قالب انتخابي خود با قالب قبلي دکمه‌هاي Ctrl+V را بزنيد.

    3. براي ذخيره قالب روي دکمه Save Template Changes کليک کنيد.



    4. بعد از ذخيره قالب در صفحه‌اي که باز مي‌شود، روي دکمه Republish کليک کنيد تا تغييرات قالب بر روي وبلاگ اعمال شود.

    طريقه نوشتن مطلب جديد



    1. ورود به بخش مديريت وبلاگ: (اگر در حال حاضر داخل بخش مديريت هستيد از اين بخش صرف نظر کنيد)




      • وارد سايت Blogger.com شويد.

      • در قسمت بالاي صفحه (کنار عنوان سايت) در بخش مربوطه، نام کاربري و رمز عبوري که در مراحل قبل براي خود انتخاب کرده بوديد را وارد کنيد.

      • در صورتي که از کامپيوتر شخصي خود استفاده مي‌کنيد و مطمئن هستيد که اشخاص غريبه به کامپيوتر دسترسي ندارند، گزينه Remember me را در زير فرم ورود چک بزنيد. (با اين کار براي دفعات بعد ديگر نياز به وارد کرد نام کاربري و رمز عبور نيست)

      • دکمه Sign in را بزنيد.

    2. ورود به صفحه ارسال مطلب جديد:


      • روي دکمه Posting (در بخش بالاي صفحه) کليک کنيد.


      • روي دکمه Create a new post کليک کنيد.

    3. تنظيم ويرايشگر براي زبان فارسي: (اين کار تنها براي تايپ راحت‌تر متن فارسي است و انجام آن ضرورتي نمي‌باشد)



      • براي اين که متون داخل ويرايشگر در سمت راست قرار بگيرند، روي دکمه Align Right کليک کنيد.

      • براي اين که متون داخل ويرايشگر از راست به چپ مرتب شوند، (براي قرار گيري درست علامت‌ها) کليدهاي Ctrl+Shift سمت راست صفحه کليد را بزنيد.

    4. نوشتن مطلب و تنظيم مشخصات آن


      • در ويرايشگر مطلب خود را بنويسيد.

      • اگر مي‌خواهيد مطلبتان امکان نظرسنجي داشته باشد، در بخش Allow New Comments on This Post روي Yes کليک کنيد.

      • براي تنظيم ساعت و تاريخ ارسال مطلب، در بخش Change Time & Date تاريخ و ساعت مورد نظر را وارد کنيد.

      • دکمه Publish Post را بزنيد.

    جمعه، اردیبهشت ۰۸، ۱۳۸۵

    welecome to Afghan Community blog

    we are going to make this page to bring Afghan bloggers together to make a community for Afghan Blogger to defend from their rights